Forebygger vold i fotball

Bilde: Apalløkka skole viser frem plakaten Equal Game
Bilde: Apalløkka skole viser frem plakaten Equal Game


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn arrangerte onsdag 20.11.19 en workshop som omhandlet vold i idretten for ungdommene som deltar på prosjektet «Community Champions League». Rundt 70 ungdommer fra Oslo var med på å reflektere over viktige verdier i fotballen og rollen som forbilde.


Idrettens verdier utfordret

Målet med workshopen var å rette fokus på idrettens gode verdier og fortelle om hvordan disse verdiene blir utfordret ved vold, hets og rasisme på fotballarenaen. I Vålerenga Samfunn har vi stor tro på idrettens evne til å inkludere, integrere og skape likeverd. Den siste tiden har det dessverre vært en økning av vold, hets og rasisme på fotballbanen, spesielt i Oslo.


Workshop for ungdommer

På gårsdagens workshop fikk ungdommene se på videoer med eksempler på dårlig oppførsel på fotballarenaer. Deretter fikk de diskutere i grupper hva som skjedde på de ulike scenarioene, hvilke følelser som vekkes og hvordan en kan håndtere de på en best mulig måte.

Prosjektleder for Community Champions Leauge, Svein Helge Liknes var fornøyd med arrangementet.

- Det var gøy å se ungdommene engasjere seg! De hadde gode diskusjoner og refleksjoner rundt problemstillingene. Flere av ungdommene kom med gode innspill til hverandre på hvordan man selv kan gå foran som gode rollemodeller som bidrar til en idrettsarena uten vold, sier han.

Bilde: Ungdommene ble bedt om å plassere seg ulike steder i rommet i tråd med påstandene på lerretet
Bilde: Ungdommene ble bedt om å plassere seg ulike steder i rommet i tråd med påstandene på lerretet